ETT SJUKT BEHOV

Vi är beroende av att lära oss nya saker och revidera gammal kunskap när det gäller digitala upplevelser – att förstå hur saker hänger ihop och varför. Så var med och bidra, tillsammans riskerar vi fort att lära oss ännu mer.

FÖLJ OSS

Jimmy

Programmerare / webbutvecklare som brinner för kommunikation – pixel perfect är inte gott nog.

Viktig ändring för dig som har en företagssida på Facebook

Publicerat den 2 september, 2011

Från och med den 1 oktober så kräver Facebook att du som har byggt en applikation eller lagt till en tab på din företagssida att du även ser till att denna finns tillgänglig på en alternativ adress som börjar med https istället för http.

Skillnaden mellan vanlig http och https är att dessa anrop sker över en krypterad förbindelse som gör det svårare för obehöriga att avlyssna den datatrafik som skickas från din dator när du surfar på nätet.

Rent praktiskt så innebär detta att du snarast möjligt bör ta kontakt med ditt webbhotell för att köpa och installera ett så kallat SSL-certifikat som du sedan kopplar till din domän. SSL-certifikaten finns i flera varianter beroende på vilken säkerhetsgrad du vill uppnå och vilka webbläsare du vill ha stöd för.

Låter det struligt?

Vi vill därför passa på att tipsa om gratistjänsten Social Server som löser detta snabbt, smidigt och utan kostnad för dig. Registreringsprocessen är enkel och väl inloggad finns tydliga instruktioner över hur du går till väga för att uppgradera din tab eller applikation till att stödja Facebooks nya säkerhetskriterier. Om du behöver hjälp i något av stegen så är du välkommen att kontakta oss.