ETT SJUKT BEHOV

Vi är beroende av att lära oss nya saker och revidera gammal kunskap när det gäller digitala upplevelser – att förstå hur saker hänger ihop och varför. Så var med och bidra, tillsammans riskerar vi fort att lära oss ännu mer.

FÖLJ OSS

Christer

Skribent / projektledare / föreläsare / digital strateg med en böjelse för statistik och sociala medier.

Facebook släpper nya funktioner… eller?

Publicerat den 17 december, 2010

Snart är det jul så varför inte vara lite extra generös. Så tänkte förmodligen de på Facebook igårkväll när de av misstag råkade trycka på publiceraknappen till flera nya funktioner och ändringar. I Sverige har vi ju väntat på Places ett tag nu, vilket är motsvarigheten till positioneringstjänsterna Foursquare och Gowalla.


Kort och gott så innebär det att du med mobiltelefonen kan ”checka in” på en fysisk plats och se vilka andra som befinner sig där. Igår så fungerade det under en kort stund och det verkar råda en viss förvirring om det verkligen fungerar i Sverige eller inte. Facebook själva har sagt att lanseringen ska ske i början av det nya året. En tidig julkapp eller inte för oss FB-nördar? Den som lever får se.

Hur som helst så skapar Facebook Places en rad möjligheter för företag som arbetar aktivt med sin företagssida. Fritjof Andersson på Social Business har sammanfattat möjligheterna och vad man som användare behöver fundera över när det gäller integriteten.

Facebook Pages får ny design

Förutom Places så läckte även den nya designen av Pages ut. Nytt är att flikarna eller tabbarna kommer att försvinna för att utseendet mer ska likna de nya personliga profilerna. Niclas Strandh hann med i svängarna och har mer på det området.

Men det kommer mer. Ytterligare en funktion som släppts är  automatisk ansiktsigenkänning när du taggar bilder. Facebook ger dig förslag på namn när du taggar bilder av dina vänner. Bra eller inte? Det ska hur som helst bli spännande att se hur pass bra det fungerar. Läs mer om den funktion här.

Sist men inte minst så kommer även funktion Memories. Den ger användarna möjligheten att skapa sin ”egen dagbok” utifrån sin aktivitet på Facebook. TNW har skrivit en artikel om funktionen. Så visst finns det mycket att se fram emot, Facebook  hälsar i allafall God Jul.